O nas

Čebelji raj

“ Resnično pravi raj, ne samo za čebele, tudi za nas. ”
Na kmetiji odmaknjeni na rob vasi, obdani z gozdovi, travnikom in mejicami, čebelice posedajo na raznovrstnih cvetlicah, katere ohranjamo zraven na novo posajenih rastlin. V tišini narave Kmetija meri dobrih 8 ha in leži na mirni lokaciji, odmaknjeni od hrupa in gneče, v osrčju Slovenskih goric. Razteza se preko slemena, na nadmorski višini 288 m in se spušča v dolino ob potočku. Zajema približno 3 ha obdelovalnih površin, 4 ha gozda, visokodebelni sadovnjak in travinje. Del njive smo preoblikovali v večji vrt in ga zasadili z mešanimi posevki zelenjave in zelišč. Tudi veliki kompostni kupi imajo svoje mesto in skrbijo za rodovitnost in pestrost kmetije.
 / 
Resnicno pravi raj, ne samo za cebele, tudi za nas.

Zdrava hrana

“ Kaj je dan danes sploh zdravo? ”
O pridelavi in pripravi zdrave hrane je zapisanega veliko. Preveč. Toliko, da se v vsej množici podatkov ne znamo več odločiti kaj je za nas koristno, kaj je za nas primerno. Ne le, da napolnimo naš prazen želodec, pač pa, da nahranimo naše fizično, eterično, duševno in duhovno telo. Narejenih je bilo veliko raziskav, analiz, imamo ogromno statističnih podatkov. Znanost nam ponuja nešteto rezultatov. Ko pa želimo servirati nekaj zdravega na krožnik, se ne znamo odločiti, kaj je tisto ta pravo, da nas bo nahranilo danes, pa tudi dolgoročno. V kolikor imamo možnost, si uredimo svoj vrt. Tako si bomo zagotovili čim več sveže zelenjave in zelišč, jagodičevja, oreščkov, mogoče tudi kakšno jabolko ali hruško.
 / 
Want to Join With Us?

Become a Pround Volunteer

Donec placerat mi et tortor bibendum, at accumsan nunc accumsan. Vivamus sed nisl sit amet ex convallis imperdiet. Ut eget egestas libero.Donec placerat mi et tortor bibendum, at accumsan nunc accumsan.
  Join Now